OTTELURAPORTTI: Erä Akatemia - HIFK

18.09.2016

Otteluraportti Erä Akatemia – HIFK 10-8 (2-3, 5-0, 3-5)

Ennakkoasetelmat:

Divarikauden avausottelun päällimmäiset kysymykset olivat, miten Erä Akatemian nuorisojoukkue pärjää Divarin miesten sarjan fyysisyydessä ja toisaalta pystyykö suhteellisen kapealla materiaalilla otteluun lähtevä HIFK vastaamaan kotijoukkueen vauhtiin.

1. erä

Heti ensimmäisistä vaihdoista alkaen oli ainakin se selvää, että HIFK oli jättänyt taakseen kakkosdivarin höntsäilyt ja pelaajat olivat valmiina taistelemaan jokaisesta metristä, sekä jokaisesta pallosta. Pakko olikin, sillä Erä Akatemia siirteli hyvin palloa ja myös nuorissa kintuissa oli nopeutta ja ketteryyttä. Erän alku oli tasaista vääntöä ja melko sekavaa pelaamista.

Avausottelun tunnelataus näkyi enemmän kovana yrittämisenä kuin järkevänä joukkuepelaamisena. Selkeitä maalipaikkoja juurikaan nähty kummassakaan päädyssä. Akatemia onnistui kuitenkin joukkueista ensimmäisenä saamaan pelinsä kohtuulliseen järjestykseen ja tekaisi myös kauden ensimmäiset kaksi maalia.

HIFK ryhdistäytyi tappioasemassa ja kavensi nopeasti. Erän lopussa vieraat nousivat tehokkaalla viisitoistasekuntisellaan jo maalin johtoon. Akatemian johto ja pelin lievä hallinta suli nopeasti.
Tilanne 2-3

2. erä

Toiseen erään Akatemia tuli hyvin latautuneena ja ensimmäisen erän huonosta lopusta oppineena. Nopea tasoitus ja vielä ennen erän puoliväliä tehty johtomaali käänsi pelin jälleen kotijoukkueelle. HIFK:llakin oli pari maukasta maalintekotilannetta alivoimalla läpiajosta ja tolppalaukauksen myötä, mutta tasoitusta ei aikaiseksi saatu.

HIFK:n mustat hetket koittivat erän lopussa, kun jo hattutempun ennen ottelun puoliväliä tehtaillut Akatemia Henri Luoma rokotti vieraita saman jäähyn aikana vielä kahdesti alivoimalla jäätyneitä kilpipaitoja. Kun tämän lisäksi vielä viimeisellä minuutilla HIFK:n alin pelaaja menetti pallon ja joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti, näytti peli erittäin synkältä HIFK- lasien läpi katsoen. Kuudetta maaliaan ei Luoma sentään rankkarista kyennyt veivaamaan, mutta vain viisi sekuntia ylivoimaa riitti viemään Erä Akatemian reiluun neljän maalin johtoon kahden erän jälkeen.
Tilanne 7-3

3. erä

HIFK oli pelannut kaksi ensimmäistä erää kahdella kentällisellä ja ehkä se maksoi osittain veronsa, jos ei suoranaisena väsymyksenä, niin ehkä kuitenkin keskittymisen puuttumisena ja virhemäärän kasvuna. Kolmannessa erässä HIFK:n vaihtopenkiltä tulikin ajoittain apua, mutta päävastuu oli edelleen aloittaneilla kymmeniköllä. HIFK:n toiveet pisteistä saivat katetta. kun Ville Räkköläinen latasi kaukaa tilanteeksi 7-4.
Noste ei kuitenkaan ollut pitkäaikaista, kun Akatemia rankaisi kahdesta seuraavasta hyökkäyksestään jo ratkaisevan tuntuisesti viiden maalin karkumatkalle.

Kun molemmat joukkueet tehtailivat vielä maalin vuoroperään, oltiin yhdeksän minuuttia ennen päätösvihellystä tilanteessa 10-5. Homma näytti selvältä, kiitos, tack ja adjö HIFK, mutta vielä tuli HIFK mukaan peliin. Ensin 10-6 kavennus ja vielä kaksi kertaa onnistuttiin ylivoimalla ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan tulemaan kahden maalin päähän.  Loput puolitoista minuuttia kotijoukkue Erä Akatemia pelasi kuitenkin järkevästi ja pystyi suojelemaan johtonsa ja ottamaan arvokkaan voiton sarjakauden avausottelusta. Lopputulos 10-8

Yhteenveto

Kapealla materiaalilla pelannut HIFK otti tietoisen riskin kuormittaessaan tiettyjä kymmentä pelaajaansa. Suurimman osan pelistä takaa-ajajan roolissa olleena ja Erä Akatemian kovasta karvaamisesta johtuen HIFK ei päässyt rauhoittamaan peliään ja vähentämään täten avainpelaajiensa taakkaa.

Erä Akatemia ansaitsi voittonsa ollen parempi viisikkopelaamisessa ja tehden selvästi vähemmän isoja, sekä ratkaisevia virheitä. Ottelun ehdoton hahmo oli Akatemian Henri Luoma viidellä maalillaan. HIFK:n parhaat olivat tehopisteet 2+3 nakutellut Tuomas Nylander ja erinomaisesti puolustuspäässä raatanut Niilo Rajamäki