Otteluraportti Loviisa Tor - HIFK. No points!

12.10.2016

Keskiviikkoaamu pysäytti koko HIFK- perheen, kun saatiin tieto Stadin todellisen kingin, Matti Hagmanin, pois nukkumisesta. R.I.P. Hakki! Elämä kuitenkin jatkuu suru-uutisenkin jälkeen ja arjen velvollisuudet kaikkine haasteineen tulevat vastaan. HIFK:n salibandyn edustusjoukkueelle ne konkretisoituivat divaripelinä Loviisan Torin kanssa.

HIFK joutui lähtemään kapealla materiaalilla otteluun. Loukkaantumisia ja muita esteellisyyksiä oli jälleen kasapäin. Se ei kuitenkaan selitä lainkaan tosiasiaa, että joukkueen valmistautuminen peliin ei onnistunut. Jos on pakotettu antamaan myönnytyksiä kokoonpanossa, niin sitä paremmin tulisi tehdä kaikki muu millä voidaan ajatella olevan vaikutusta peliin ja lopputulokseen. Kotijoukkue oli valmis pelaamaan, vierasjoukkue ei. Kahdeksan ja puoli minuuttia ja peli Loviisalle 4-0. Morjens!

Toisessa erässä HIFK paransi huomattavasti ja pystyi luomaan lukuisia hyviä maalipaikkoja. Päästä päähän mentiin, mutta myös Loviisaan oli iskenyt tehottomuuden tauti. 5-1 tilanteessa Loviisa sai tuplakakkosjäähyn, jonka ansiosta HIFK pääsi kahden miehen ylivoimalla kaventamaan eron kolmeen maaliin.

Kolmannessa erässä HIFK nousi jo maalin päähän ja taistelemaan pisteistä. Kaksi peräkkäistä jäähyä kuitenkin olivat kohtalokkaita ja Loviisa nakutti kaksi maalia päästen jälleen turvallisen tuntuiseen johtoon. Ville Räkköläisen 7-5 kavennuksen jälkeen lopullinen takaa-ajo kuitenkin kariutui, kuinkas muuten, jälleen jäähyyn.

Surkean alun jälkeisestä pelin paranemisesta huolimatta HIFK jätti itsestään melko hajuttoman, mauttoman ja valjun kuvan. Todellinen taisteluilme puuttui. Mihinkään kriiseihin tai paniikkeihin ei kuitenkaan ole syytä ajautua. Pisteitä tulee varmasti, jos vain kaikki sitä haluavat satasella, uskovat siihen satasella ja tekevät sen eteen töitä satasella.

Loviisa - HIFK 7-5 (4-0,1-2,2-3)