Otteluraportti HIFK- Blue Fox - Siniketut hakivat pisteet

15.10.2016

Otteluraportti HIFK – Blue Fox 4-6 (2-4, 1-2, 1-0)

Edellisestä pelistä Loviisaa vastaan oltiin otettu hienosti opiksi ja nyt HIFK oli alusta alkaen hyvällä ilmeellä ja sykkeellä pelissä mukana. Se tuottikin tulosta ja Santero- Laikola yhdistelmällä tehtiin upea johtomaali ylivoimalla. Ensimmäiset kymmenen minuuttia HIFK hallitsi peliä ja oli energinen. Ensimmäisen erän jälkimmäinen puolisko ei kuitenkaan sujunut kotijoukkueella yhtä maireasti. Virheitä ja vääriä ratkaisuja alkoi ilmaantua enenevissä määrin. Niinpä osaava vierailija Blue Fox kiitti ja naputti erälukemiksi taululle 2-4.

Blue Fox pystyi ensimmäisen erän kahden maalin johtonsa ansiosta vakiinnuttamaan peliinsä hyvän itseluottamuksen ja pelisuunnitelman. HIFK ei kyennyt rikkomaan vieraiden kompaktia viisikkopelaamista kuin ajoittain. Ehkä kovempi karvaus siihen olisi johtanut, mutta toisaalta silloin omissa olisi voinut kolista useammin. Tätä riskiä HIFK ei halunnut ainakaan vielä toisessa erässä ottaa.  Blue Fox sai erän päätteeksi vielä yhden ”turvamaalin” kolmanteen erään johtaen kahden erän jälkeen Ruskeasuolla 3-6 numeroin

Yrittämisen puutteesta ei voi HIFK:ta syyttää. Kolmannen erän kiri ei kuitenkaan päässyt hyvästä taisteluilmeestä huolimatta koskaan täyteen vauhtiinsa Blue Foxin hyvän puolustamisensa ja fiksun pelaamisensa ansiosta. Turhaa on ainakaan jossitella ja selitellä. Blue Fox oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Vaikka vieläkään ei voittotili HIFK:lle auennut, niin päätä pensaaseen ei ole todellakaan syytä laittaa. Tästä vaan eteenpäin ja uusia haasteita kohden hakemaan seuraavaksi Joensuusta pisteitä! Sitä ennenkin on vielä monta tärkeää päivää jatkaa joukkuepelaamisen kehittämistä, joukkueen hitsautumista yhteen ja saada kenties myös sairastuvalta palaavia ja uusia pelaajia kokoonpanoon lisävoimaa tuomaan.