OTTELURAPORTTI HIFK-NST: Vihdoinkin voitto!

13.11.2016

Pitkään sitä odotettiin, nyt se saatiin! Eli HIFK:n avausvoitto Divarissa. Lappeenrantalainen NST sai kokea Stadissa kovia, kun HIFK laittoi kympin täyteen kovan viimeisen erän rynnistyksellä. HIFK:lle pisteet olivat lähes elintärkeät kamppailussa peräpään sijoituksista. Lopputulos 10-6 (2-2,3-3,5-1) antaa uskoa jatkoon varsinkin, kun maalintekoon saatiin kerralla laajuutta useamman kentällisen voimin.

Ensimmäistä erää pelattiin pitkään ilman maaleja. Erän loppupuolella kuitenkin hanat aukesivat ja maaleja tehtiin vuorotahtiin. HIFK oli tehokkaampi viisi vastaan viisi pelissä ja NST puolestaan rankaisi ylivoimalle päästyään tehden molemmat ensimmäisen erän maalinsa HIFK- pelaajan istuessa jäähyboksissa.

Toinen erä oli ensimmäisen erän tapaan tasaista vääntöä. Lähes sama tahti jatkui myös maalien tekemisessä. Tosin NST pääsi käymään erän alussa kerran johdossa, mutta muuten jatkui sama ja tuttu kaava eli HIFK meni johtoon ja NST kuittasi tasoitusmaalilaan.  Ratkaisut jäivät siis kolmanteen erään tilanteessa 5-5.

Kolmannessa erässä HIFK pystyi nostamaan pelitempoa. Aamupäivällä jo junioripelissä ahkeroineet nuoret laitettiin lepoon ja tilalle saatiin tuoretta jalkaa reservistä. Tähän ei NST enää pystynyt täysin vastaamaan, vaan HIFK pääsi karkumatkalle ja pystyi myös hankkimansa johdon säilyttämään suhteellisen helposti.

Voitosta huolimatta ei ole syytä minkäänlaiseen henkselien paukutteluun. Edessä on vielä pitkä ja haasteinen matka kavuttavaksi putoamismontusta. Tästä eteenpäin pitää alkaa ottaa pisteitä myös vieraspeleissä. Seuraavan viikonlopun Pohjanmaan matkalta olisi Stadiin kyettävä tuomaan jotain muutakin kuin matkalaskuja. Liminka ja Nurmo ovat pahoja vastustajia, mutta kuitenkin täysin voitettavissa molemmat.