OTTELURAPORTTI LNM-HIFK Katkera tappio

20.11.2016

Pohjanmaan kiertueen ensimmäisestä ottelusta ei puuttunut dramatiikkaa. HIFK johti ottelua suurimman osan ajasta, mutta se tärkein vain jäi puuttumaan eli pelin loppuhetket ja päättyminen. Ne kirjattiin kotijoukkue LNM: n eduksi, ja HIFK:lle jäi ottelusta loppujen lopuksi vain luu käteen.
Lopputulos 6-5 (1-2, 2-2, 3-1)

HIFK sai otteluun hyvän alun, kun Ville Räkköläinen laittoi pallon Limingan maaliin jo neljäntoista sekunnin päästä alkuvihellyksestä. Muutenkin HIFK on oppinut alkukauden huonoista kokemuksista ja nyt joukkue oli pelivalmis heti ottelun alusta lähtien. Vierailijoiden johdossa 2-1 lähdettiin kohti toista erää.

Toisessa erässä HIFK pääsi jo 3-1 johtoon, mutta Niittarit tuli kahdella pikamaalilla tasoihin ja taas oltiin ikään kuin lähtöasetelmissa.  Tässä vaiheessa oli jo aistittavissa, että tasaisesta ns. maalin pelistä on nyt kyse. Räkköläisen hattutemppumaalilla HIFK pääsi nauttimaan toiselle erätauolle jälleen maalin johdossa.

Kolmannesta erästä muodostui jännitysnäytelmä. HIFK:n maalin johto säilyi, vaikka kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimallakin. HIFK kesti alivoiman ja heti perään sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla ja päästä jo kahden maalin karkumatkalle. Mutta niinpä vaan LNM teki alivoimamaalin ja tasoitti pelin. HIFK kuitenkin kuittasi vielä saman jäähyn aikana ja jälleen oltiin maalin vierasjohdossa. Näin edettiin kohti loppua, jossa taivas sitten putosi HIFK:n niskaan. Niittarit niittasivat kaksi maalia, ensin kaksi ja puoli minuuttia ennen pelin päättymistä tasoituksen ja siitä noin minuutin kuluttua vielä voittomaaliksi jääneen osumansa.

Tappio oli HIFK:lle katkera, mutta kaikesta pitää osata löytää myös positiivisia asioita. Peli on parantunut alkukaudesta huomattavasti ja, jos vain uskoa omaan tekemiseen löytyy jatkossakin, niin pisteitä kyllä tulee ja tiukkoja otteluita aletaan kääntää omaksi eduksi.