OTTELURAPORTTI: NJ - HIFK Jälleen pettymys

21.11.2016

Kirvelevän Liminka- tappion jälkeen matka jatkui Kokkolan kautta Nurmoon. Siellä HIFK sai vastaansa paikallisen Jymyn. Jymyllä oli edelliseltä päivältä tappio sarjajohtaja Erä Akatemiaa vastaan ja myös kolme sitä edellistä peliä olivat päättyneet häviöön. Vastakkain olivat siis sarjanousijat, joiden lähimuistissa on enemmän mustia pilviä kuin auringonpaistetta.

HIFK sai otteluun hyvän startin, kun Asko Santero iski ensimmäisestä hyökkäyksestä maalin ajassa 14 sekuntia. Sekunnin tarkkaa työtä ykköskentälliseltä edellisen päivän tapaan, jolloin Ville Räkköläinen avasi maalihanat samassa ajassa. Heti perään kotijoukkue otti jäähyn, jonka Joona Marjanen kosti maalilla. Toisesta ylivoimastaan HIFK ei onnistunut tekemään maalia, joten turvallisen tuntuista kolmen maalia johtoa ei saatu aikaiseksi. NJ toipui huonosta alusta ja nousi erän loppupuoliskolla jopa johtoon kolmella maalillaan.

Toisessa erässä maalipaikoilla ei juhlittu. 4-2 osuman jälkeen Jymy piti HIFK:n kaukana maalintekotilanteista kurinalaisesti puolustaen, mutta ei itsekään uskaltanut yrittää vyöryttää hyökkäyksiään HIFK:n päätyyn voimallisesti. Peli oli pitkälti keskialueen miekkailua ja asemasotaa.

Kolmannen erän alku oli pitkälti kopiota toisesta erästä. Kun NJ pääsi rokottamaan HIFK:n puolustuspelin torkahtamisesta 5-2:een, niin peli näytti olevan ohi, sillä HIFK ei ollut saanut kirivaihdetta päälle. Yksi tilanne kuitenkin tuntui muuttavan tilanteen hetkessä. Tuomas Nylanderin kaukolaukauksella HIFK tuli uudelleen kahden maalin päähän ja seuraavassa vaihdossa taululla olikin jo numerot 5-4. Peli oli saanut uuden luonteen. Kotijoukkueen peli sekosi HIFK:n pikamaaleista ja yllätys ei enää ollut, että tasoitus iskettiin melko pian. Olipa HIFK:lla vielä oivallinen paikka mennä johtoonkin, mutta NJ kesti ja onnistui puolestaan itse maalinteossa. HIFK nousu vielä kerran tasoihin ja näytti jo siltä, että ratkaisua lähdetään hakemaan jatkoajalla. HIFK:n katto kuitenkin romahti puolitoista minuuttia ennen päätöstä, kun NJ pääsi yllättämään kaukovedolla stadilaisten maalivahdin. Viimeisen minuutin HIFK- jäähy lopetti toiveet pisteistä ja kotijoukkue pääsi herkuttelemaan 8-6 maalin tyhjiin.

Tasainen peli, joka jälleen päättyi HIFK:n tappioksi viime hetkillä. HIFK on saanut paljon ryhtiä pelaamiseensa alkukauteen verrattuna. Nyt pelataan jo tiiviinä viisikkona ja kaikilla tuntuu olevan jo sama käsitys pelitavasta. Laumasta on muodostunut yhdessä toimiva ryhmä. Joukkue ei ole kuitenkaan vielä ollut kypsä pelaamaan johtoasemassa. Arvokkaita pisteitä on jäänyt saamatta nimenomaan sen takia, että tietty kylmäpäisyys, tiukkojen tilanteiden hallinta ja itseluottamuksen näkyminen varmana pelaamisena on puuttunut.