OTTELURAPORTTI HIFK-Erä Akatemia: Hieno taistelu ei riittänyt pisteille

03.12.2016

HIFK ei hyvästä yrityksestä ja oivallisesta taistelusta huolimatta pystynyt kampeamaan pisteitä lauantai-illan paikallisottelussa Erä Akatemiaa vastaan. Vieraille 6-7 voittomaalin laukoi puoli minuuttia ennen peliajan päättymistä HIFK:lle tuttu mies Kevin Söderling.

HIFK on jo muutamassa edellisessä pelissä esittänyt aivan toisenlaisia otteita kuin alkukaudesta. Nytkin sarjan kärkijoukkuetta lähdettiin karvaamaan välillä hyvinkin korkealta ja kaksissa miehin. Aktiivisuus ja hyvä kaksinkamppailupelaaminen olivat silmiinpistävää. HIFK pääsikin kahden maalin johtoon Aleksi Vienolan ja Joona Marjasen hyvillä laukauksilla. Erä Akatemia osoitti olevansa kova nippu ja alun jähmeyden ja kotijoukkueen maalien jälkeen se aktivoitui, nosti karvaustaan ja pääsi hyvään pelirytmiin ottamalla ensimmäisen erän loppupuoliskolla pelikontrollin haltuunsa. Näytti jo, että Erä lähtee ensimmäiselle erätauolle maalin johdossa, mutta erän viimeisellä sekunnilla Marko Vaitio Tuomas Nylanderin hienosta esityöstä tasoitti ylivoimalla numeroiksi 3-3.

Toinen erä oli tasaista vääntöä, mutta Akatemian peli näytti katsomoon hieman valmiimmalta, tasapainoisemmalta ja laadukkaampia syöttöketjuja viljelevämpänä, mutta HIFK pysyi hyvin pelissä mukana asennepelaamisensa ansiosta. Erä Akatemia sai myös olla varuillaan HIFK:n nopeita vastaiskuja varten. HIFK:sta toisessa erässä maalinteossa onnistuivat Kasper Tähkä ja Aleksi Vienola illan toisellaan. Erä Akatemia laittoi yhden paremmaksi ja erän viime minuutin maalillaan se lähti kuuntelemaan valmentajansa ohjeita pukukoppiin 5-6 johdossa.

Kolmannessa erässä HIFK pääsi tasoittamaan puntit ylivoimalla Marjasen niin ikään toisella maalillaan. Tasanumeroissa 6-6 edettiin lähes loppuun asti, kunnes Akatemian Kevin Söderling päätti ratkaista pelin ajassa 59.27

Alkaa olla jo turhan tuttua HIFK:lle pelata ihan hyvät 58-59 minuuttia, mutta lopussa soi omissa ratkaisevasti. Tämän muuttamiseksi nyt vain on pakko löytää se viisasten kivi, jolla tasaiset pelit saadaan käännetyksi voitoksi. Seuraavan kerran voittoa saadaan yrittää tulevan viikon torstaina Turussa.