Blackbirds - HIFK Miehet edustus (1 - 5)

Aika: 24.9.2021 18.30
Paikka: Kurkelan koulu
Sarja: Suomisarja


Perjantai-illan Suomisarjan ottelussa kohtasivat keravalainen Blackbirds ja HIFK. Blackbirds kärsi kauden avausottelussaan niukan tappion SC Wolvesille ja HIFK puolestaan voitti SBS Wirmon. Kauden tässä vaiheessa on vaikea vielä joukkueiden voimasuhteita arvella, mutta yleensä Blackbirdsin edustusmiehistö on kuulunut sarjojensa kärkikastiin. Odotettavissa oli siis hyvä ja laadukas kamppailu sarjapisteistä.

Pelin kuva näyttäytyi runsaslukuiselle yleisölle melko nopeasti. Vierailija HIFK hallitsi palloa ja pyrki pitkiin syöttöketjuihin ja kotijoukkue Blackbirds vetäytyi alas puolustusasemiin kyttäämään syöttökatkoja ja nopeita vastaiskuja. Blackbirdsin taktiikka onnistuikin ensimmäisessä erässä pitkään hyvin, sillä HIFK ei kyennyt hallinnastaan huolimatta tekemään maaleja ja Blackbirds pääsi pari kolme kertaa vaarallisesti kokeilemaan HIFK:n maalivahti Olli Rikan osaamista. Erän lopussa kuitenkin HIFK:n kapteeni Tommi Vappula pääsi maalintekoon ja siirtämään vieraat erätauolle maalin johdossa. Tilanne 0-1

Toisessa erässä pelin ns. iso kuva säilyi ennallaan, mutta erän alkupuolella HIFK:lla oli parin minuutin tehojakso, jossa se tehtaili peräti kolme maalia. Maalintekijöinä toimivat Tom Strömsten, Niko Eskola ja Miko Jussila. Tähän ei Blackbirds kyennyt vastaamaan. Kauden ensimmäisessä ottelussaan Jussila paukautti erään vielä toisenkin maalin, kunnes lopulta erän viime sekunneilla Blackbirds sai avausmaalinsa ylivoimalla. Tilanne 1-5.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja tehty, vaikka HIFK:lla varsinkin ottelun loppupuolella oli mahdollisuus kaunistella numeroita. HIFK ansaitsi voittonsa ja pelasi hyvää pallollista peliä kaikilla kolmella viisikolla. Ykköskentällinen rouhi viidestä maalista neljä ja oli totutusti joukkueen syömähammas, mutta myös kolmoskenttä pääsi plussalle. Erityisesti kolmosen Aleksi Kemppi pelasi hyvän pelin jatkaen pistesaldoaan edellisestä ottelusta.  Ottelun parhaana palkittiin HIFK:n maalivahti Olli Rikka. Rikka hyvillä torjunnoillaan piti HIFK:n turvallisilla vesillä läpi ottelun.  Lopputulos 1-5.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 118:08Vappula TommiSipilä Mikko
0 - 223:20Strömsten TomSipilä Mikko
0 - 324:36Eskola NikoKemppi Aleksi
0 - 425:25Jussila MikoVappula Tommi
0 - 535:47Jussila MikoStrömsten Tom
1 - 5 (yliv.)39:38VastustajaVastustaja
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
15:39Lehtimäki Roni2 min
38:42Sievänen Mikael2 min
Torjunnat:
Rikka Olli: 17 torjuntaa
Vastustaja: 20 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Partanen Teemu
Kenttäpelaaja
7Eskola Niko
Puolustaja
10Kanerva Aleksi
Kenttäpelaaja
11Haapamäki Joni
Puolustaja
12Sipilä Mikko
Hyökkääjä
20Illikainen Joonas
Puolustaja
22Koski Ilkka
Puolustaja
24Sievänen Mikael
Hyökkääjä
26Jussila Miko
Hyökkääjä
32Rikka Olli
Maalivahti
33Strömsten Tom
Kenttäpelaaja
35Moskari Mikke
Maalivahti
40Nyman Jami
Hyökkääjä
46Vappula Tommi
Hyökkääjä
65Westerholm Lauri
Puolustaja
67Lippojoki Aatu
Kenttäpelaaja
71Lehtimäki Roni
Puolustaja
89Musakka Panu
Hyökkääjä
90Pasanen Mikko
Hyökkääjä
98Kemppi Aleksi
Hyökkääjä
-Helin Jani
Manageri
-Kolehmainen Timo
Joukkueenjohtaja
-Lehtimäki Sakari
Joukkueenjohtaja
-Virtanen Pasi
Huoltaja