HIFK:lle voitto jatkoajan viimeisellä sekunnilla EV Akatemiasta

02.10.2021

Lauantaipäivän maalikarkeloissa HIFK oli EV Akatemiaa parempi numeroin 9-8. Mikael Sievänen laukoi voittomaalin ajassa 64.59.

HIFK ja EV Akatemia tarjosivat Myllypuron Arena Centerissä lauantaipäivän salibandyhuumaa. Pelitempo oli kovaa ja maaleja mätettiin aina jatkoajan viimeiselle sekunnille asti. EV Akatemian kokoonpanot vaihtelevat melko paljon ottelukohtaisesti, koska heillä on joukkueessa kirjoilla pelaajia Eräviikinkinen liigamiehistöstä. Tällä kertaa Akatemiaa olivat liigajoukkueesta tulleet vahvistamaan mm Tenhosen veljekset Benjamin ja Daniel ja Juho Niinikoski. Kyseisen kolmikon johdolla EV Akatemia laittoi HIFK:n todella kovaan testiin.
Ensimmäisessä erässä HIFK ei ollut valmis vastustajansa kovaan tempoon, jota he kahden terävän kentällisen voimin ylläpitivät. Vieraat veivät erän tylysti 5-2, joka jätti kotijoukkueelle erätauolle paljon pohdittavaa.
Toiseen erään HIFK herätti ryhmäänsä vaihtamalla maalivahtinsa. Olli Rikka korvasi maalilla aloittaneen Mikke Moskarin. Kenttäpelaajat tulivat toiseen erään selvästi sisuuntuneina ja otteet paranivat selvästi. Kolmen maalin ero kirittiin tasoihin ja erän lopussa päästiin jopa parin maalin johtoonkin, joka kuitenkin viimeisellä minuutilla kaventui yhteen. Hyvä tasonnosto HIFK:lta. Tilanne siis kahden erän jälkeen 7-6.
Kolmannessa erässä HIFK pääsi vielä kertaalleen kahden maalin karkumatkalle, mutta sitkeä EV Akatemia tuli nopeasti uudelleen maalin päähän ja onnistui vielä ottelun lopussa tulemaan tasoihin. Vierailijoiden hyvä asenne ja taistelu palkittiin siis ainakin pisteellä ottelun siirryttyä jatkoajalle tilanteessa 8-8.
Jatkoaika huipentui EV Akatemian parikymmentä sekuntia ennen loppua ottamaan jäähyyn. HIFK oli tyly ja ratkaisi ottelun jatkoajan viimeisellä sekunnilla Mikael Sieväsen maalilla.
HIFK:n parhaimpina pistemiehinä olivat Tommi Vappula 3+0, Ilkka Koski 1+2, Mikael Sievänen 1+1 ja Tom Strömsten 0+2. EV Akatemian kaikki kaikessa oli Benjamin Tenhonen tehopistein 3+3. Juho Niinikoski säesti hyvin tehoin 3+0.

24.03.2024HIFK White nousi kolmosdivariin!
16.03.2024HIFK Bluen nousu kolmosdivariin varmistui!