Uutiset

B-pojat toivottaa hyvää joulua!

Uusi kierros saatiin käyntiin mukavasti sunnuntaina voitolla Tikkurilan Tiikereistä. Peli lähti käyntiin täysin HIFK:in komennossa. Ensimmäisessä erässä Tiikerit otti 5 minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä ja HIFK pääsi hiomaan ylivoimaa tehden jo yhden aikaisemman maalin lisäksi 2 maalia. Toiseen erään lähdettiin HIFK:in johtessa 3-0

DSC_0024.JPG

Toisessa erässä Tiikerit jäivät selkeästi jalkoihin ja HIFK meni menojaan tilanne kolmanteen erään lähtiessä oli jo 7-2 HIFK:ille. Kolmannessa erässä vastustaja sisuuntui ja HIFK:illä hyvänolontunne johti siihen että mentiin hieman puolivaloilla. Joka tapauksessa pelattiin joukkueena ja puolustettiin omaa päätä sillä tuloksella että peli päättyi HIFK:in voittoon lukemin 7-5.

DSC_0733.JPG

Tästä on hyvä jatkaa joulutauolle ja HIFK B haluaakin toivottaa kaikille oikein rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

Jatketaan seuraavan kerran 8.1.2017 klo 18.30 kun Koovee saapuu vieraaksi Campo Sporttiin.

B junnujen SM-sarjan puoliväli ohi

Mikä on kun ei maistu? Nyt on pelattu puolet peleistä (jokaista joukkuetta vastaan kerran) ja HIFK on voittanut 2 ja hävinnyt 9. Osa peleistä on ollut tiukkoja ja ratkennut vasta viimeisessä erässä. Osa on näyttänyt alkuun täysin HIFK:in peliltä osa taas on alkanut surkeasti.

DSC_0631.JPG

Uusi kierros alkaa heti tulevana viikonloppuna ja viimeistään nyt on annettava kaikkensa jos mielii 8 joukkoon ja edes karsintaan. Mikä olisi se mikä ratkaisee pelin HIFK:in hyväksi? Taitoa ja halua on mutta jokin mättää. Onko HIFK:in pojat hitaasti lämpeneviä? Vieläkö noustaan? Millaisen vastuksen HIFK antaa uudella kierroksella se jää nähtäväksi.

Toisen kierroksen ensimmäinen peli AC Ruskeasuolla 18.12 klo 11.30 ja vastassa Tikkurilan Tiikerit jolle viimeksi hävittiin jatkoajalla.

Kaikki tutut ja vähemmän tutut paikalle kannustamaan!!!

B-junnuilla kivinen tie...periksi ei kuitenkaa anneta!

Takana on 6 peliä joista yksi voitto ja 5 häviötä. Kausi ei ole alkanut ihan niin kuin odotettiin, mutta vielä on aikaa vielä on aikaa.

Tikkurilan Tiikereiden kanssa peli oli tiukkaakin tiukempi ja Tiikerit tulivat tasoihin ihan viime metreillä. Jatkoajalla Tiikerit olivat parempia ja veivät pisteet Tikkurilaan lukemin 9-8.

DSC_0176.JPG

DSC_0141.JPG

Seuraava peli oli kotiottelu TPS vastaan Ruskeasuolla. TPS oli kova niin kuin jo tiedettiin harjotupeli muutama viikko takaperin anto jo osviittaa siitä että Turusta tullaan ja kovaa. Alku alkoi jo pahasti haparoiden ja annettiin vastustajalle 3 maalin johto. Sitä kurottiin kiinni mutta loppujen lopuksi TPS hyödynsi paikat paremmin ja vei pisteet Turkuun lukemin 4-9

DSC_0491.JPG

Seuraavaksi oli vuorossa pitkä reissu Kuopion kautta Ouluun. SB Welhoja vastaan peli aluksi näytti hyvältä mutta Kuopion karvatessa kovempaa ja ylempää alkoi pakka revetä. Ja loppulukemat SB Welhoille 11-8.

Kuopiosta lähdettiin suoraan Ouluun ja seuraavana päivänä pelattiin OLS:ia vastaan. OLS peli oli varmasti kauden parasta peliä ja OLS pelasi todella kurinalaisesti ja fiksusti. Kolmannessa erässä siirryttiin johtoon ja olisi vaan riittänyt että pidetään oma pää puhtaana. Kuitenkin sattui pari pientä nukahdusta ja OLS kavensi tasoihin ja vielä muutama minuutti ennen summerin soittoa voittoon lukemin 6-5.

DSC_0584.JPG

Vielä ei ole kirvestä heitetty kaivoon...nyt pitää vaan saada pakka kasaan ja kestää kokonaiset 60 minuuttia. Periksi ei anneta ja jo heti ensi viikonloppuna jatketaan kotiottelulla Ruskeasuolla kun LASB tulee vastaan 29.10 klo 15.30 tervetuloa kannustamaan!

SM-sarjan ensimmäiset 2 pistettä saallistettu

HIFK:in ensimmäinen kotipeli AC Ruskeasuolla Indiansia vastaan oli aluksi hankala. Taas sorruttiin jäähyilyyn ja vastustaja tekikin 6 maalista 4 ylivoimalla. Tilanteet molempiin päätyihin oli tasaisia mutta jäähyily meinasi viedä HIFK:iltä voiton haaveet.

DSC_0417.JPG

Kolmannessa erässä Jasse Tuunanen alkoi vedellä paikasta ku paikasta ja ujutti 4 maalia Jaakko Kariniemen taakse. Tämä siivitti HIFK:in 8-6 johtoon ja toi sarjan ensimmäiset pisteet HIFK:in pussiin.

DSC_0572.JPG

Seuraava peli pelataan sunnuntaina 9.10 Tikkurilan Urheilutalolla klo 14.00 ja päivän isäntinä Tiikerit. Tervetuloa kaikki paikalle kannustamaan pojat voittoon!

B-pojat kävi Tampereella Kooveen vieraana

Lähtö Tampereen Tesomahallille starttasi Myllypuron AC:lta aamutuimaan ja fiilis pojilla oli hyvä. Matkalla käytiin syömässä ja bussissa puitiin vielä viimehetken juonet.

DSC_0016.JPG

Ensimmäinen erä alkoi selkeästi HIFK:in komennossa. Pari jäähyäkin otettiin, mutta alivoima toimi hyvin. Ensimmäinen erä päättyi HIFKin hyväksi 0-3

DSC_0069.JPG
Toiseen erään Koovee oli muuttanut taktiikkaa ja karvasi korkeammalta. HIFK alkoi tehdä virheitä ja kaveri käytti nämä hyödyksi. HIFK oli kuitenkin koko ajan pienoisessa johdossa, mutta 13 sekuntia ennen erän loppua tapahtui jotakin. HIFK:in pakka meni aivan sekaisin ja Koovee kavensi lukeman ensin 4-5 ja vielä sekunti ennen erän loppua pukukoppimaalilla tasan 5-5.
DSC_0168.JPG

Kolmanteen erään lähtiessä oli selvää että virheitä ei saa enään tulla ja pallo on pidettävä omilla. HIFK oli erän tilanteiden mukaan selkeästi kuskin paikalla (torjunnat 12-3) mutta Koovee teki 2 maalia ja HIFKi ei kovasta yrittämisestä saanut kertaakaan reppuun. Viimeistely siis oli tällä kertaa Kooveella parempaa.

Nyt ei muuta kun leuka ylös ja valmiimpana tuleviin koitoksiin. Seuraavaksi pelataankin ensimmäinen kotipeli Indiansia vastaan Ruskeasuon AC:lla 2.10 klo 11:30 Tervetuloa paikalla kannustamaan poikia!

B-Edustus kävi kovatasoisessa Mestareiden Cupissa

Lauantaina 3.9 lähdettiin aikaisin aamulla Myllypurosta kohti Turkua. Harmiksi tälle samalle viikonlopulle osui 00 ikäisten All Stars Tournamentti jossa oli meidän pojista muutama mukana ja tämän lisäksi osa pojista jäi sairastamaan kotiin. Turun reissusta jäi siis pois n. kymmenkunta poikaa. Monella muullakin joukkueella taisi olla sama tilanne kun niin monesta joukkueesta näytti olevan tuttuja ratkaisijoita poissa. Tiikerit ja EräViikingit olivat ilmeisesti ainoat joukkueet jotka olivat saaneet pääpiirteittäin koko rosterin mukaan.

DSC_1068.JPG

DSC_0231.JPG

Koko viikonlopun pelit voi kiteyttää aika lyhyin sanoin. Osa otteluista kaatui turhiin jäähyihin ja osassa ei oltu tarpeeksi hyvin hereillä.

Mikä tärkeintä päästiin testailemaan eri kentällisiä pelitilanteissa ja saatiin sisäänajettua sellaisia pelaajia joilla on ollut pitkiä loukkaantumisia taustalla. Sekä saatiin peliaikaa ja onnistumisia niille jotka eivät ole vielä päässeet kunnolla antamaan näyttöjä. Ja valmennus sai varmasti näistä peleistä paljon irti jotta valmistautuminen tulevaan SM-sarjaan voi jatkua.

DSC_0714.JPG

Enään 3 viikkoa kun sarja alkaa siinä välissä harjoitellaan kovaa ja pelataan ainakin yksi harjoituspeli Oilersia vastaan 13.9 klo 20.00 Myllypurossa. Nyt jäämme odottelemaan otteluohjelmia jotka julkaistaan tulevana perjantaina 9.9

Puhtaalla pelillä suoraan SM-sarjaan!

DSC_0262_2.JPG

Ensin lauantaina vastassa ollut FBC Raasebori oli sellaisessa pesukoneessa ettei sillä ollut HIFKin kaltaista joukkuetta vastaan mitään mahdollisuuksia ja peli katkesikin jo muutama sekunti ennen ensimmäisen erän loppua. HIFKille suvereeni voitto 12-0.
DSC_0022.JPG

DSC_0136.JPG
Toinen peli isäntäjoukkuetta SB Vaasaa vastaan oli jo tiukempi. Vaasa taisteli kovaa ja sai paljon tilanteita mutta HIFKiä se ei murtanut. Ja näin HIFKi vei ottelun lukemin 2-6

Sunnuntain peli lohkojen välisessä finaali ottelussa OLSia vastaan oli jo ihan erilaista peliä. Siinä oli vastassa oikeesti joukkue jonka kanssa piti olla tarkkana ja jonka tiedettiin pelaavan hyvin ja kurinalaisesti.

Ensimmäinen erä oli tasaista OLSin ollessa hieman enemmän kuskin paikalla. Tosin HIFKin maalilla pelannut Emil Backberg pelasi vahvasti ja HIFK onnistui maalin verran paremmin (4-5)

Toinen erä mentiin samalla kaavalla HIFKin maalivahti ja HIFKin tehokkuus maaleissa ratkaisi tämänkin erän Hifkin hyväksi (2-4)
 DSC_0179.JPG
Kolmanteen erään lähdettäessä HIFK johtii siis 6-9 ja tiesi että peli ei ole vielä taputeltu. Viimeinen erä on usein se ratkaisevin näissä kovissa peleissä. OLS oli selkeästi käynyt kovan keskustelun mitä tehdään ja erä menikin aikalailla siihen että OLS pyöritti ja HIFK kyykkäsi. Aika ei kuitenkaan riittänyt ja HIFKin viisikot ja maalissa loistavasti pelannut Emil johdattivat HIFKin suoraan SM-sarjaan!

Huippuleiriturnaus Vierumäellä 29-31.07.2016

B-junnut osallistuivat Jokereiden järjestämään Huippuleiriturnaukseen Vierumäellä joka kesti 3 päivää jonka aikana oli joukkueharjoituksia ja harkkamatseja.

DSC_0001.JPG

Perjantaina pelattiin ensimmäinen harkkamatsi LASBia vastaan jossa saatiin huomata että Lammin pojat ovat hyvässä vireessä. Aluksi LASB tuntui vievän peliä ja meni jo johtoon 0-3 HIFK kuitenkin sisuuntui ja kuroi maali maalilta kiinni kunnes oltiin tasatilanteessa.Tämän jälkeen peli oli paljon tasaisempaa ja maaleja tehtiin vuoron perään. Virallisen peliajan päätyttyä oltiin 5-5 tilanteessa ja siirryttiin jatkoajalle jonka tällä kertaa vei HIFK lopputulos HIFK:lle 6-5.

DSC_0775.JPG

Lauantain peli oli Tiikereitä vastaan ja tässä pelissä ei pojat ollu ihan samassa vireessä kuin LASBia vastaan jotenkin unisen oloista menoa ja mikään suunniteltu/sovittu ei tuntunut toimivan. Peli oli tiukka ja maaleja tehtailtiin vuoron perään. Varsinaisen peliajan jälkeen tulostaululla lukemat 2-2 ja joukkueiden yhteisellä päätöksellä rankkariskaba jonka voitti suvereenisti Tiikerit.

DSC_0160.JPG

Sunnuntaina olikin jo yllätysten päivä pelaavassa kokoonpanossa 8+1 ja vastassa EräViikingit n.parilla kymmenellä pojalla. Ennakkoon kaikki olettivat että tulee rumat lukemat ja aluksi siltä näyttikin kun ekan erän jälkeen tulostaululla oli lukemat 0-2 EräViikingeille. Toisessa erässä EräViikingit karkasi jo 1-5 johtoon, mutta sitten tapahtui jotain mitä kukaan ei varmasti olisi uskonu. Jokainen 8 jätkää laittoi kaiken peliin vaikka jalka painoi jo varmasti 2 edellisen päivän menosta ja HIFK alkoi takoa maaleja. 12 sekuntia ennen summerin soittoa HIFK tulee ja tasoittaa 5-5 EräViikingit ja katsomo ei voi kun ihmetellä että mitä tapahtui. Näihin lukemiin on hyvä lopettaa ilman jatkoaikoja ja rankkareita.

DSC_0308.JPG

Tästä on hyvä jatkaa kohti SM-karsintoja vielä muutamia harkkapelejä pelaillaan ennen sitä...

SM-karsintojen lohkojaot selvillä

SM-karsinnat pelataan 20-21.08.2016 ja HIFK pelaa lohkossa K jossa vastaan asettuu FBC Raasepori ja SB Vaasa. Lohkon voittaja pelaa vielä karsintaottelun toisen lohkon (Lohko L) voittajan kanssa joka olisi siis Ilves Tampereelta, O2-Jkl Jyväskylästä tai OLS Oulusta. Tämän ottelun voittaja menee suoraan SM-sarjaan.

Lohkojen 2. sijoittuneet menevät suoraan 2. vaiheeseen ja 3. sijoittuneet karsivat pääsystä 2.vaiheeseen. Tämän ottelun voittajat 2. vaiheeseen häviäjät aluesarjaan. Lohkojen 4. sijoittuneet aluesarjaan.