HIFK:lle taas voitto jatkoajalla!

06.10.2021

HIFK haki jatkoaikavoiton Espoosta. Kotijoukkue SBS Kings joutui taipumaan numeroin 7-8.

HIFK kohtasi keskiviikkoiltana Espoon Esport Centerissä SBS Kingsin. Nimestään huolimatta Kings on käytännössä liigaseura Oilersin kakkosjoukkue. Kingsin peleissä pelaavat niin Oilersin edustusmiehistön kuin P21 ja P18- joukkueenkin pelaajia. Nytkin HIFK:ta vastaan Kingsin riveissä vilisi tukku laadukkaita nuoria liigastatuksen omaavia pelaajia.
Otteluun toi lisämausteen myös kenttävalinta. Ottelu pelattiin normaalia kenttää pari metriä lyhyemmällä ja metriä kapeammalla alustalla, joten tilaa oli noin kymmenesosa eli 80 m2 normaalia vähemmän. Tämä johti tietenkin pelinopeuden kasvuun sekä kamppailutilanteiden ja uhkaavien maalitilanteiden lisääntymiseen.
Edellisen EV-Akatemia-pelin tavoin HIFK joutui myös SBS Kings-ottelussa takaa-ajajaksi, mutta ei suostunut taaskaan häviämään. Toisessa erässä tultiin parin maalin takaa tasoihin ja kolmannessakin erässä kaksi kertaa maalin takaa rinnalle. Jatkoajalla sitten Mikko Pasanen rankkarista päätti ottelun HIFK:n voitoksi.

HIFK:n pistekunkkuina olivat Tom Strömsten 2+2, Mikko Pasanen 2+1 ja Tommi Vappula 1+1. Kingsin puolelta on mainittava erikseen Riku Reunamäen kolme maalia.
 Perustellusti voidaan olettaa, että kyseessä oli kaksi Suomisarjan B-lohkon kärkipään joukkuetta. SBS Kingsin (Oilers II) kokoonpano voi kuitenkin ottelukohtaisesti vaihdella runsaastikin ja se voi aiheuttaa tiettyä tasonheittoa. Käytettävissä heillä on kuitenkin niin paljon edustuksessa ja isommissa junioreissa olevia pelaajia, että sijoitus sarjassa tulee olemaan kärkipäässä. HIFK:n mahdollinen menestys nojautuu puolestaan kokemukseen ja hyvin vakioituihin kentällisiin.

24.03.2024HIFK White nousi kolmosdivariin!
16.03.2024HIFK Bluen nousu kolmosdivariin varmistui!