HIFK:lle niukka tappio sarjakauden avauksessa

02.10.2017

Lähtökohdat otteluun
Kotijoukkue HIFK tuo sarja-avaukseen viime kauden divarivisiitistä täysin uudistuneen ryhmän. Pelaajisto koostuu suurimmaksi osaksi uusista tuttavuuksista näin korkealla sarjaportaalla. Arvoitus on, miten joukkue pääsee kakkosen tasoon mukaan. Yrittämisestä ja tahdosta se ei ainakaan jää kiinni.
Jokerit sai sarjapaikkansa säilytettyä ns. kiertoteitse, kun sen edustusjoukkue putosi kolmoseen, mutta kolmosesta puolestaan kakkosjoukkue nousi sarjaporrasta ylemmäs. Vahingosta viisastuneena Jokerit ei toista kertaa peräkkäin luota pelkkään nuoruuteen, vaan mukaan on naarattu koko joukko tuttuja naamoja kakkosdivarin vakiokalustosta.

Pelin kulku
Ottelun alku mentiin vierasjoukkueen komennossa kahden maalin myötä. Ensimmäisen erän puolivälin tuntumassa HIFK sai kavennusmaalin Miska Damoiseauxin toimesta. Tämän jälkeen joukkueen peli aktivoitui ja tuli rohkeammaksi. Viljami Nykäsen kova taistelu palkittiin tasoitusmaalin muodossa ajassa 16.25, jonka Jokerit kuitenkin kuittasi 24 sekuntia myöhemmin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin numeroissa 2-3

Toisen erän alussa Jokerit pääsi jälleen kahden maalin karkumatkalle. HIFK ei kuitenkaan lannistunut, vaan joukkueen grand old man Sakari Lehtimäki hakkasi pallon väkisin maalin perukoille maalinedustahässäkän päätteeksi Jouni Ritolan avustamana. Kun kuuluttaja vielä hehkutti maalia, iski Juho Toivonen jo seuraavan kerran pallon jokerimaaliin.  Lehtimäen ja Toivosen maalien ero oli vain yhdeksän sekuntia. HIFK:n hyvä ote jatkui ja reilun parin minuutin päästä kotijoukkueen maalilaulu raikui jälleen ja laulattajana toimi toistamiseen Miska Damoiseaux.  Miskan molempiin maaleihin syöttäjiksi merkittiin Niko Laaksonen. HIFK ei kuitenkaan osannut hyödyntää etsikkoaikaansa, vaan kokenut Jokerit tekaisi peräti kolme maalia erän jälkipuoliskolla. Kahden erän jälkeen tilanne oli 5-7.

Kolmannen erän alun alivoiman selvittämisen jälkeen HIFK iski kavennuksen. Sakari Lehtimäki ohjasi Joni Ahlrothin kovan ”keskityspallon” ilmasta sisään. HIFK oli jälleen pelissä mukana.  Tasoitusmaalia ei tarvittu odottaa kuin reilut kaksi minuuttia, kun alivoimainen HIFK järjesti upean maalin. Jouni Ritola karvasi pallon pois jokeripakeilta ja keskellä vapaana ollut Joni Mikkonen napautti reikäpallon pussiin. Pelin luonteelle ominaisesti Jokerit kuitenkin kuittasi taas toiseen päähän ja jokerimaalista vain viisi sekuntia myöhemmin Lehtimäki kilautti hattutempun Arto Kauton syötöstä. Oltiin tilanteessa 8-8. Kolmannen erän puolivälin jälkeen HIFK pääsi yrittämään johtomaalia kaksi kertaa ylivoimalla. Jälkimmäisessä yrityksessä kävi kylmät eli jokerihyökkääjä pääsi läpiajoon eikä erehtynyt maalinteossa. Hyvistä yrityksistä huolimatta HIFK ei enää tasoihin päässyt, vaan ottelu ratkesi lopullisesti syöttövirheeseen HIFK:n pelatessa ilman maalivahtia. Jokerit laittoi pallon tyhjään HIFK:n maaliin ja näin ottelu päättyi vierasvoittoon. Lopputulos 8-10

Huomioita ja kommentteja
Tasaisen pelin ratkaisi lopulta kokemus vastaan kokemattomuus. Valtaosalle HIFK:n pelaajista kakkosdivarin peli oli uusi kokemus sekä fyysisyydeltään että paineensiedoltaan. Jokerileirissä kokeneet pelaajat Toivonen, Sainio, Brandt, Toivola, Ohvanainen, Ahokas ja kumppanit pelasivat vahvuuksillaan ja edesauttoivat joukkueensa voittoon. HIFK:n peli-ilme oli hyvä ja taisteleva. Esiin nousi uusia pelaajia, jotka nousivat jo nyt esityksillään kyseiselle sarjatasolle. Erityismaininnan saa vasta 15-vuotias Roope Tähkä, joka pelasi upean ja lähes kliinisen virheettömän pelin HIFK:n kakkoskentällisen pakkina. Poika pärjäsi hyvin myös fyysisyydessä vastustajien karbaaseille.  Roope toimii näin edelläkävijänä muille HIFK:n lahjakkaille C-junioreille matkalla kohti miesten pelejä.