Koko perhe Liikuntariehaan 13.5

04.05.2017

Nullifire_tagline_RGB_200.png

13.5 rävähtää Myllypuron Liikuntamyllyssä.

HIFK yleisurheilu ja salibandy tiiviissä yhteistyössä järjestävät liikuntatapahtuman lapsille, nuorille ja aikuisille. HIFK 120-juhlavuoden” Liikuntariehassa” päivän aikana tutustutaan yleisurheilun ja salibandyn lajimaailmaan. Kohokohtina ovat 150 metrin juoksun Suomen ennätyskokeilut ja salibandyottelu, jossa HIFK:n jääkiekko haastaa salibandyn. Lisäksi paikalla bändivierailu, lajiesittelyjä, arpajaisia ja yleisökilpailuja kahvibuffeen lomassa. 

Tapahtuman tavoitteena on ensinnäkin luoda hauska, rento, mielenkiintoinen ja monipuolinen liikunta- ja urheilupäivä, jossa koetaan yhdessä liikunnan riemua, mutta samalla myös kunnioitetaan seuran 120-vuotista historiaa.

Toiseksi halutaan tutustuttaa lapsia, nuoria ja myös aikuisväestöä yleisurheilun eri lajeihin ja salibandyyn.  Paikalla on eri yleisurheilulajien ja salibandyn osaajia opastamassa lajien salaisuuksiin. Tärkeää on, että kaikki pääsevät opastuksen jälkeen itse kokeilemaan hyvässä ohjauksessa niin aitajuoksua, hyppyjä kuin heittojakin ja toisaalta kokeilemaan miten salibandypallo tottelee lapaa tekniikkakuljetuksen sekä laukaisutarkkuuden ja – voimakkuuden muodossa.

Kolmas tavoite on osoittaa eri lajien yhteistyön merkityksen tärkeyttä, murtaa turhia raja-aitoja lajien välillä ja luoda näin uudenlaista seurakulttuuria, jossa keskiössä on itse urheilija eikä laji.

Tapahtuman neljäntenä tärkeänä tavoitteena on luonnollisesti tehdä seuraa entistä tunnetummaksi ja saada joukkoomme uusia innokkaita urheilijan alkuja ja lajien harrastajia sekä taustavaikuttajia, toiminnan tukijoita ja yhteistyökumppaneita.

Päivä aloitetaan juniorien lippukulkueella ja keskushallituksen puheenjohtajan Rene Östermanin tervetulopuheella. Välittömästi tämän jälkeen avautuvat yleisurheilun ja salibandyn lajipisteet, joissa on tarjolla monenlaista mielenkiintoista ja hauskaa mahdollisuutta kokeilla taitojaan ja kykyjään. Tärkeintä ei kuitenkaan ole tuloksen tekeminen tai kilpailu, vaan osallistuminen ja tutustuminen myös itselle ennestään vieraisiin lajeihin. Yleisurheilun puolella syvällisemmin tutustutaan aitajuoksuun ja korkeushyppyyn. Näissä lajeissa mukana on valmentajia ja urheilijoita kertomassa lajin ominaisuuksista ja näyttämässä esimerkkisuorituksia. Ja tietenkin kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan itse aitomista ja hyppäämistä hyvien ohjeiden ja opastusten tukemana.

Salibandyssa lauotaan nopeustutkaan ja testataan lyöntilaukauksen voimaa. Laukauksen voiman lisäksi vähintään yhtä tärkeää on tarkkuus, joten sitäkin päästään kokeilemaan kuin myös pallon kuljetusta mailatekniikkaa hyödyntäen.

Salibandyssa päästetään myös miehet irti kovassa haasteottelussa, jossa lätkäjätkät ottavat mittaa säbäniiloista. Odotettavissa on siis kovaa vääntöä ja hienoja yksilösuorituksia, mutta liian vakavasti tätäkään ei pidä ottaa kaukalossa – parempi parit kikat hymyssä suin kuin jatkuva otsan kurtistaminen.

Päivän urheilullisena kohokohtana on 150 metrin Suomen ennätyshaasteet. Kisassa tavoitellaan kovia aikoja miesten, naisten sekä poikien ja tyttöjen 19- ja 17-vuotiaiden luokissa. Tätä, jos mitä kannattaa tulla katsomaan, sillä kovia tulevaisuuden sprinttereitä riittää joko lähtöön ja ennätyksiä on luvassa.

Kovien pikajuoksujen jälkeen on jälleen aika ottaa hieman rennommin. Pienimmille osallistujille järjestetään ohjattua liikuntajumppaa, johon hieman myöhemmin myös vanhemmat ja koko yleisö voivat liittyä.

Voittajien on aina helppo hymyillä ja kiertää kunniakierros. Lauantaina 13.5 kaikki tapahtumaan osallistujat ovat voittajia. Niinpä päivä onkin hyvä päättää yhteiseen riemukkaaseen kunniakierrokseen.  

Liikuntarieha on tapahtuma, jossa koko HIFK- perhe tapaa toisiaan ja kokee yhdessä liikunnan iloa parhaimmillaan. HIFK yleisurheilu ja salibandy yhdessä toivovat runsasta väkimäärää keväisen lauantain viettoon Myllypuroon. Omien lajiensa jäsenistön lisäksi tervetulleita ovat tasapuolisesti niin jalkapallon, jääkiekon, käsipallon, jääpallon, keilailun ja futsalinkin laji-ihmiset pienimmistä suurimpiin ja nuorimmista varttuneimpiin. Perheenjäsenet, sukulaiset, kaverit ja tutut myös mukaan!

Liikuntariehan aikataulu 13.5.2017 Liikuntamyllyssä Myllypurossa

klo 12.00            LIPPUKULKUE (junioriurheilijat)
                         Salibandytutkan, arvontojen ja myyntien käynnistäminen
                         Yleisurheilun toimintapisteet 
klo 12.30           AVAUSPUHE (Rene Österman)
klo 12.45           SALIBANDYOTTELU 2x15 min
                       (salibandyn edustus vs jääkiekko)
klo 13.20           SALIBANDYN RANGAISTUSLAUKAUSKILPAILU
                       (salibandyn edustus vs jääkiekko)
klo 13.30           NIMIKIRJOITUSTEN JAKOA
klo 13.40           MUSIIKKIESITYS (bändi)
klo 14.00           YLEISURHEILUN LAJIESITTELYT
klo 14.00-14.20   Pika-aidat (lajiosaajat)
klo 14.30-14.50   Korkeushyppy (lajiosaajat)
klo 15.00           150 M JUOKSU – SUOMENENNÄTYSKOE
                        N17- tytöt
                        M17- pojat
                        Naiset
                        Miehet
klo 16.00          JUNNUJEN RIEHA
                       YLEISÖRIEHA
klo 16.30          KUNNIAKIERROS (kaikki osallistujat)
klo 16.40          PÄÄTÖSSANAT
                       Vapaata oleskelua
klo 17.00          TAPAHTUMA PÄÄTTYY 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Teksti: Panda Antikainen

 

 14.05.2018HIFK-edustus avoimet harjoitukset 15.5.2018!
10.05.2018HIFK A- ja B- poikien avoimet harjoitukset!
09.05.2018HIFK naiset edustus etsii sinua!
02.05.2018SBS Blues liittyy HIFK salibandyn alaisuuteen!
27.04.2018HIFK ETSII JUNNUPELAAJIA KAIKKIIN IKÄRYHMIIN !
20.04.2018HIFK Salibandy etsii ensi kaudeksi (2018-2019 )v 2002 ja 2003 syntyneitä poikajunioripelaajia!
07.04.2018HIFK JATKAA KAKKOSESSA- Karsinnoissa toinen voitto
31.03.2018HIFK:LLE VIERASVOITTO KARSINTAPELISSÄ
20.03.2018HIFK vältti suoran putoamisen ja pelaa sarjapaikan säilymisestä!
10.03.2018HYUS parempi numeroin 9-6.

Siirry arkistoon »