HIFK White - SB Vantaa III (3 - 4)

Aika: 4.10.2015 16.00
Paikka: Myllypuron Arena Center
Sarja: Miesten 5.divari


Turnauksen toiseen otteluun vastaan asettui etukäteen vahva SB Vantaa III. Kokeneista äijistä koostuva vantaalaisryhmä osoitti jo avausottelussaan, vaikka hävisikin,  olevansa kova kaksinkamppailuissa ja hyvä pallon liikuttamisessa. Kova tehtävä siis edessä yhteispeliään vasta hakevalle ja monille vitosdivarin "äijäsarjaan" tottumattomille Whiten pelaajille.

Ottelu alkoi ennakkokaavailujen mukaisesti eli Vantaa piti suurimman osan ajasta palloa ja White pyrki tiiviiseen keskialueen puolustukseen. Whiten osalta homma sujuikin hyvin, koska maalivahti Miikka Tanhua jatkoi eleettömän varmaa pelaamistaan. Sen minkä uhrautuva puolustus läpi joutui päästämään, niin Miikka hoiti näppeihinsä hienosti. Emppu Loponen väläytti erässä osaamistaan hyökkäyspäässä vieden Whiten johtoon hyvällä alanurkkaan suuntautuneella kanttivedollaan.

Toisessa erässä Vantaa jatkoi vyörytystään, mutta HIK:n organisoitu puolustus esti pahimmat vastustajan tilanteet. Lähinnä pistohyökkäyksillä operoinut White vieraili muutaman kerran myös vaarallisesti Vantaan maalilla, mutta lisämaaleja ottelussa saatiin odottaa vielä tovi. SB Vantaa III tuli toisen erän loppuminuuteilla vääjäämättä tasoihin maailmanluokan laukauksella. Suorasta juoksusta kova tinttaisu Whiten maalin aivan etuylänurkkaan ei jättänyt Tanhualle mahdollisuuksia torjua. White pääsi kuitenkin nopeasti kuittamaan, kun läpiajossa ollutta punapaitaa rikottiin rankkarin arvoisesti. Vesa Karttunen jallitti tyylikkäästi vastustajan maalivahdin ja näin HIFK oli jälleen johdossa. Tätä iloa ei kestänyt myöskään kauaa, vaan erän viimeisillä sekunneilla HIFK Whiten puolustus hieman torkahti. Aktiivinen pallohäirintä unohtui ja suhteellisen helposti vastustaja päästettiin laukomaan. Vaarattomalta näyttänyt tilanne johti tasoitusmaaliin ja 2-2 tilanteeseen kolmanteen erään.

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta varovaista ja tarkkaa pelaamista. Virheitä pyrittiin välttämään. Vantaa oli tässäkin erässä hallitsevampi osapuoli, mutta ei enää aivan kahden ensimmäisen erän mukaisesti. Ottelu alkoi jo näyttää mahdolliselta tasapeliväännöltä, mutta kokemus oli kuitenkin tällä kertaa valttia. SB Vantaa meni ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon vajaa neljä minuuttia ennen loppua. Ylivoimakentällisellään White lähti hakemaan tasoitusta, mutta omissa soi ennenkuin oltaisiin siirrytty pelaamaan ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. 2-4 maalin jälkeen White otti maalivahdin heti pois ja jauhoi kuudella pelin hyvin vantaalaisten kenttäpäätyyn. Vesa Karttusen kavennusmaali tuli kuitenkin vain yksitoista sekuntia ennen peliajan päättymistä. SB Vantaa hoiti rutiinlla jäljelle jääneet sekunnit ja otti mukaansa kaksi sarjapistettä lukemin 3-4.

Vaikka SB Vantaa III oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa, niin tavaraa hampaankoloon ottelusta HIFK Whitelle jäi. Piste tai kaksikin olisi ollut mahdollista, mutta tällä kertaa hyvästä taistelusta huolimatta luu jäi käteen.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 005:57Loponen EmppuKarttunen Vesa
1 - 124:29VastustajaVastustaja
2 - 1 (rang.)26:25Karttunen VesaEi syöttäjää
2 - 229:52VastustajaVastustaja
2 - 341:04VastustajaVastustaja
2 - 443:35VastustajaVastustaja
3 - 444:49Karttunen VesaHämäläinen Veli
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
Torjunnat:
Tanhua Miikka: 34 torjuntaa
Vastustaja: 16 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Tanhua Miikka
Maalivahti
3Karttunen Vesa
Kenttäpelaaja
4Heiskanen Velipekka
Kenttäpelaaja
7Mäkelä Jyri
Kenttäpelaaja
8Niskanen Miika
Kenttäpelaaja
11Wiksten Harri
Kenttäpelaaja
14Sten Matti
Kenttäpelaaja
17Utoslahti Jarno
Kenttäpelaaja
20Melander Johan
Kenttäpelaaja
24Hämäläinen Veli
Kenttäpelaaja
27Sohlberg Sami
Kenttäpelaaja
50Forsman Jimmy
Kenttäpelaaja
61Hellgren Peter
Kenttäpelaaja
67Loponen Emppu
Kenttäpelaaja
-Antikainen Panda
Joukkueenjohtaja