HIFK White - Loviisa II (5 - 7)

Aika: 24.10.2015 11.00
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: Miesten 5.divari

Kauden kolmanteen otteluun vastaan asettui kokeneista pelimiehistä kasattu Loviisa II. Jo ensimmäinen turnaus oli osoittanut, että lohko on tasainen eli yhtään ylivertaista porukkaa ei joukossa ollut, eikä puolestaan heittopusseiksi luonnehdittavia joukkueita. Loviisa oli hävinnyt molemmat ensimmäiset pelinsä ja Whitella oli voitto ja tappio saldona lähdettäessä aamun peliin. Ensi sekunneista ja askelista näki, että Loviisa ei todellakaan ollut huono joukkue ja pisteet ottaakseen Whiten pitäisi kyetä hyvään peliin. Ensimmäisessä erässä Loviisalla oli niukka pallonhallintaetu, mutta White oli vastaavasti hieman vaarallisemman oloinen maalintekoyrityksissään. White pääsi parilla terävällä laukauksella jo 2-0 johtoon, kunnes tuli Loviisan vuoro nopeassa tahdissa tasoittaa peli. Tilanne 2-2.

Toinen alkoi Whiten kannalta hyvin, kun Harri Wilksten pääsi maalin kulmalta napauttamaan ilmasta pallon Loviisan maaliin. Kolme minuuttia myöhemmin peli oli kuitenkin jälleen tasan. White pääsi toisessa erässä vielä kerran johtoon parivaljakon Olli Kiiskinen- Peter Hellgren juoniessa pallon itäuusimaalaisten pömpeliin. Tilanne 4-3

Kolmas erä alkoi Whiten kannalta yhtä iloisesti kuin toinenkin eli heti ensimmäistä hyökkäyksestä lyötiin pallo verkkoon. Tutkapari Kiiskinen-Hellgren oli jälleen asialla. Tilanne näytti tässä vaiheessa hyvätä. Mutta sitten astui kuvaan sekä huono tuuri että oma hölmöily. Ensin harmittava kimmokepallo pomppi maalivahti Miikka Tanhuan selän taakse verkkoihin ja melko pian tämän jälkeen maalivahti tarjoili pallon puolustajalle maalin takatolpalle huomaattaan, että vastustajan pelaaja olikin passissa samalla neliömetrillä. Hässäkän seurauksena oli tasoitusmaali. Tämän jälkeen peli jatkui tasaisena ja hieman varovaisena molempien joukkueiden yrittäessä enemmän välttää virheitä kuin ottaa riskejä maalintekemissä. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Loviisalle tuomittiin hyvinkin kyseenalaisesti rankkari. Tasavertaisessa pallontavoittelutilanteessa Whiten puolustaja astui Loviisan pelaajan mailan päälle. Kyseinen pelajaa ei ollut suorassa maalintekotilanteessa, mutta ottelun erotuomari asian kuitenkin niin näki. Rankkari sisään ja White oli ottelussa ensimmäsitä kertaa häviöasemassa. Seuraavassa vaihdossa White koki tulleensa jälleen väärin kohdelluksi, kun Kiiskinen oli yksin läpi ja häntä rikottiin takaapäin, mutta...tuomiona vain kaksiminuuttinen, ei rankkaria. Tilannetta seuranneen 6-4 tilanteen White pelasi todella huonosti ja hätäillen ja niinpä Loviisa pääsi kuittaamaan loppunumeroiksi 5-7.